House Pellett – Knysna

This slideshow requires JavaScript.

The architectural role was to interpret the owner’s vision for the project within the guidelines of the site specific requirements, while developing a spatial language and sequence of spaces for the house within the immediate environment. There was a strong visual and sensory connection between the house and the landscape that was developed, largely achieved by the simple building volumes and the rectilinear terrace on the North-side of the house. Indigenous natural growth was augmented with new planting on the embankments. The courtyard around which the house was designed is a private space designed to be an outdoor room where the beauty of the Outeniqua Mountains to the North can be enjoyed.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s